Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Egypte
Boek

Egypte ([2015])/ Marta Segal Block, vertaling [uit het Engels]: Geert Renting ; eindredactie/bewerking: Corian Linnemans, Hubertine van den Biggelaar

Welke talen spreken de Egyptenaren? Wat is de populairste sport in Egypte? Kennismaking met Egypte voor wat betreft de geschiedenis, bestuur, landschappen, cultuur en dieren. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Via de serie 'Land in zicht'* maken kinderen kennis met allerlei landen over de hele wereld. In dit deel over Egypte wordt ingegaan op o.a. de geschiedenis, de regio's en hun rijkdommen (water en woestijn), planten en dieren, de samenleving (bestuur, onderwijs, gezondheidszorg enz.) en de cultuur (van godsdienst tot voetbal). Tot slot is er aandacht voor 'Egypte vandaag' en een overzicht van feiten en jaartallen. Om welk thema het gaat, wordt boven aan de bladzijde aangegeven via (meestal) herkenbare pictogrammen. De informatie staat in overzichtelijke tekstblokken met tussenkopjes. Vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst achterin. Kleurenfoto's, grafiekjes, landkaarten en gekleurde kaders met bijzondere feiten verduidelijken en verlevendigen de informatie. Een globale landkaart kunnen kinderen gebruiken voor een werkstuk. De oorspronkelijk Engelstalige uitgave is vertaald in vlot, maar soms pittig Nederlands en de inhoud is vrij actueel (in dit geval t/m 2014). Een vrij uitgebreid register wijst de weg en er zijn verwijzingen naar enkele boeken (van dezelfde uitgeverij), informatieve websites en een overzicht van bezienswaardigheden. Een goede eerste kennismaking met Egypte voor kinderen van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752413 | 48 pagina's

Titel Egypte
Auteur Marta Segal Block
Secundaire auteur Geert Renting ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Egypt. - Capstone Global Library Limited, (c)2012. - (Countries around the world)
ISBN 9789461752413
PPN 384005780
Rubriekscode Egypte 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Egypte
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Egypte

Relaties/Serie

Land in zicht
Boek

Land in zicht (2014-...)

vol. Egypte
Uitgeleend