De notenkraak
DVD

De notenkraak ([2015])/ regie: Peter Lepeniotis

De onhandige eekhoorn Surly is verantwoordelijk voor het verloren gaan van de complete voorraad noten en van de grootste boom uit het park waarna de eekhoorngemeenschap hem verbant. Surly krijgt echter de kans om alles goed te maken.

Recensie

Pixar-achtige animatiefilm uit 2014 van Peter Lepeniotis. De ondeugende eekhoorn Surly heeft er voor gezorgd dat de wintervoedselvoorraad van alle dieren verbrand is. Als straf moet hij het park uit. Hij besluit om, samen met vriend Buddy de rat, de voorraad van de notenwinkel buit te maken. Maar als zij ontdekken dat er meer kapers op de kust zijn, hebben ze toch de hulp van de dieren uit het park nodig. Patricia Smagge (Cinemagazine 14-4-'15) geeft 2 sterren: '(...) de animaties zijn van een aardig niveau (...) aan scenario en de amusementswaarde schiet deze film jammer genoeg tekort.'De notenkraak' is een duidelijk gevalletje 'aardig geprobeerd, maar volgende keer beter''. Annet de Jong (De Telegraaf 15-4-'15): 'deze film is alleen leuk voor de hele kleintjes. Maar ja, dan moet je als ouders toch mee. Meevaller: de stem van Aart Staartjes is eindelijk weer eens te horen.' Andere Nederlandse stemmen zijn van o.a. Birgit Schuurmans en Johnny Kraaijkamp Jr. terwijl in de Engelstalige versie de stemmen te horen zijn van o.a. Liam Neeson, Katherine Heigl en Jeff Dunham.

Specificaties

Nederlands | 9789461873774

Titel De notenkraak
Uniforme titel The nut job
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peter Lepeniotis ; Aart Staartjes ; Birgit Schuurman ; Charly Luske
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Remain in Light, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (85 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandse stemmencast onder andere: Aart Staartjes, Birgit Schuurman, Charly Luske, Tony Neef. - Nederlands, Vlaams of Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Canada, 2014 - Oorspronkelijke titel: The nut job
ISBN 9789461873774
PPN 39501624X
Thematrefwoord Eekhoorns
Taal Nederlands