The water diviner
DVD

The water diviner ([2015])/ directed by Russell Crowe

Vier jaar na de Slag om Gallipoli probeert een Australische boer in Turkije zijn zonen te vinden die meegevochten hebben en nu vermist worden.

Recensie

De Australische boer Joshua Connor (Russell Crowe) reist vier jaar na de slag bij Gallipoli (Eerste Wereldoorlog) naar Turkije om de lichamen van zijn drie zoons te zoeken. Connor durft die zoekactie mede aan omdat hij over een speciale gave beschikt: hij kan met een wichelroede water vinden in de Australische outback. In Turkije treft hij de Nieuw-Zeelandse luitenant kolonel Hughes (Jay Courtney) en de Turkse majoor Hasan (Yilmaz Erdogan), die de vele doden aan het identificeren zijn. Er onstaat een band tussen Hasan en Connor. Dit regiedebuut van Crowe (2014) werd als te sentimenteel ontvangen. 'Dat magische randje doet The Water Diviner, waarin toch al een vrij ongeloofwaardig verhaal wordt verteld, weinig goed. Net als de mierzoete suikerlaag waar de meest emotionele momenten uit de film onder worden bedolven', schrijft Jelle Schot (Cinema.nl 16-4-'15) en geeft 2 sterren. 'Russell en Erdogan spelen ingetogen, maar de regie en vooral het scenario zijn veel te dik aanzet', schrijft Barend de Voogd (Nu.nl 15-4-'15) en geeft 2,5 sterren. De bioscoopbezoekers zijn zoals wel vaker veel milder. Op IMDb.com krijgt de film een mooie 7,2.

Specificaties

Engels | 5053083027766

Titel The water diviner
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Russell Crowe ; Olga Kurylenko ; Yilmaz Erdogan
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (111 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Russell Crowe, Olga Kurylenko, Yilmaz Erdogan. - Engels gesproken, Frans en Duits nagesynchroniseerd, 8 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Australië : Hopscotch Features, 2014
ISBN 5053083027766
PPN 394227921
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Dardanellencampagne
Taal Engels