Cinderella
DVD

Cinderella ([2015])/ directed by Kenneth Branagh

Ella wordt slecht behandeld door haar stiefmoeder en stiefzussen. Wanneer ze naar het bal van de prins wil, krijgt ze hulp van de goede fee. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Regisseur Kenneth Branagh (Thor; Hamlet) maakte voor Disney een nieuwe versie van het sprookje Assepoester van Charles Perrault. Hoofdpersoon is Ella, die door haar gemene stiefmoeder en stiefzussen spottend Cinderella genoemd wordt. Ella denkt vaak aan de woorden van haar moeder op haar sterfbed, 'Heb moed en wees aardig', en gelukkig krijgt ze hulp van al haar dierenvrienden en van de goede fee als de prins een groot bal geeft. In de hoofdrol Lily James (Downton Abbey) en verder onder meer Cate Blanchett , Richard Madden en Helena Bonham Carter. Floortje Smit (Volkskrant 19-3-'15): 'Je kunt deze Cinderella zien als een heerlijke sprookjeswereld, waarin een broodnodig pleidooi voor meer vriendelijkheid in de wereld is verpakt in onschuldige nostalgie. Of als een film met een onwenselijk voorbeeld voor kinderen van nu, die veel meer hebben aan rolmodellen met pit.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 19-3-'15): 'Wonderbaarlijk genoeg levert dat geen kleffe film op. Lily James maakt van de sprookjesprinses een heerlijk fris en knuffelbaar wezen dat gelooft in een betere toekomst. Voor de kijker werkt dat aanstekelijk. Visueel is Cinderella een prachtige productie.' Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418464653

Titel Cinderella
Uniforme titel Assepoester
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kenneth Branagh ; Lily James ; Cate Blanchett ; Richard Madden ; Charles Perrault
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Disney, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (101 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden, Helena Bonham Carter. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, Nederlands en Vlaams, ondertiteld in 4 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op het sprookje van Kenneth Branagh - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Allison Shearmur Productions, (c)2015 - Nederlandstalige titel: Assepoester - Bevat eveneens: Korte animatiefilm: 'Frozen fever'
ISBN 8717418464653
PPN 397241054
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels