Hartenkoningin
Boek

Hartenkoningin (2015)/ Gena Showalter, vertaling [uit het Engels]: Angelique Verheijen

Tijdens een grootscheepse zombieaanval van Anima Industries vinden drie vrienden van Ali en Cole de dood en wordt Justin gevangengenomen. De groep probeert Anima te verslaan, maar er lijkt een spion in hun midden te zijn. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Tijdens een grootscheepse zombieaanval vinden drie vrienden van Ali (16) en Cole (18) de dood en wordt Justin gevangengenomen. Dit is het werk van Anima Industries die voor eigen gewin met zombies experimenteert en alle zombiejagers wil uitschakelen. De groep stelt alles in het werk om Anima te verslaan en Justin te redden, maar alle pogingen mislukken. Is er een spion in hun midden? Als Helen - de geest van een overleden zombiejager - plotseling contact zoekt met Ali, reageert Cole heftig. Wat heeft Helen met hun verleden te maken? Derde deel van de spannende serie 'The White Rabbit Chronicles'*, waarin de jacht op het kwaad escaleert in een verbeten strijd om zelfbehoud. Tussen de romantische en expliciet seksueel getinte scènes in krijgen Ali en Cole te maken met excessief geweld, chaos, verdriet en verraad. Daartegenover staan de sterke gevoelens van liefde, vriendschap en trouw in de groep, terwijl humor de luchtige, verbindende factor is. Het verhaal is levendig geschreven en gemakkelijk leesbaar, met veel dialoog, beeldend taalgebruik, grappige interactie en een sterke plot. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402701500 | 414 pagina's

Titel Hartenkoningin
Auteur Gena Showalter
Secundaire auteur Angelique Verheijen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Young Adult, 2015
Overige gegevens 414 pagina's - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Harlequien Books SA - Vertaling van: The queen of zombieheart. - Toronto, Canada : Harlequin Enterprises Limited., (c)2014
ISBN 9789402701500
PPN 392071681
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Monsters ; Weeskinderen
Taal Nederlands