Voorbij Mars en Venus
Boek

Voorbij Mars en Venus genieten van de verschillen tussen vrouw en man, en van het samenzijn met de ander. ([2015])/ Osho, [vertaald] uit het Engels door: Prem Abhay

Mannen en vrouwen worden medereizigers met elkaar zodra hun liefde zowel liefde als meditatie wordt. Meditatie geeft de kwaliteit van stilte, gewaarzijn, geduld en luisteren, evenals het vermogen zichzelf in de positie van de ander te verplaatsen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek gaat over het verschil tussen de mannelijke en vrouwelijke mind. Osho definieert positieve mannelijkheid als initiatief, creativiteit en avontuur. Positieve vrouwelijkheid vergelijkt hij met een enorme poel aan energie, die naarmate de energie toeneemt, vele kwalitatieve veranderingen ondergaat. Ze zijn tegenpolen die op verschillende manieren functioneren. Als de man op een positieve manier mannelijk is en een vrouw op een positieve manier vrouwelijk, dan kan het leven tussen beide polariteiten een dans worden waarbij ze elkaar ondersteunen en voeden. Ook wordt het belang van heel worden van de mens benadrukt. Dat kan volgens Osho door het terugwinnen van alles dat door de maatschappij ontkend is en ook door uit alle ideologieën, opvattingen en vooroordelen te treden. Handzaam klein boekje geschreven in de typische Osho-stijl: helder, kort en bondig met inzichten vol wijsheid. Niets nieuws, maar door het onderwerp zal dit boekje toch een groot publiek aanspreken. Met informatie over Osho, zijn boeken en over het Osho International Meditation Resort. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789059801295 | 159 pagina's

Titel Voorbij Mars en Venus : genieten van de verschillen tussen vrouw en man, en van het samenzijn met de ander.
Auteur Osho
Secundaire auteur Prem Abhay
Type materiaal Boek
Uitgave Dinxperlo : Osho Publikaties, [2015]
Overige gegevens 159 pagina's - 16 cm
Annotatie Vertaling van: Beyond Mars and Venus. - Zürich : Osho International Foundation Switzerland, (c)2004
ISBN 9789059801295
PPN 392071851
Rubriekscode 418.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sekseverschillen; Filosofische aspecten
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Sekseverschillen