Met de camper door Europa
Boek

Met de camper door Europa ([2015])/ Michelin, vertaling [uit het Frans]: Doreen Espeel ; redactie: Cathérine Brett, Béatroce Brillion, Michel Chaput, Adriana Malgahaes, Matilde Miñon, Florence Piquot, Nicolas Thibaut ; cartografie: Philippe Cannot, Thierry Lemasson

Aanwezigheid

Recensie

Een verzameling van vijfenzeventig uitgestippelde routes voor de camper, door 26 Europese landen. Op de overzichtskaart zijn de landen verdeeld in drie zones met elk een eigen kleur. Per land een lijst met verplichte documenten, regels inzake snelheidsbeperkingen en specifieke wetgeving. Ook noodnummers worden vermeld. Handig is de tweetalige woordenlijst met vaak gebruikte woorden. Veiligheid is belangrijk. Daarom is er een checklist van wat moet nagekeken worden voor men vertrekt, raadgevingen voor onderweg enzovoort. Van elk land wordt een degelijke beschrijving gegeven met uitleg over cultureel erfgoed, landschap en klimaat. Daarna worden de reisroutes voorgesteld. Het zijn meerdaagse reisroutes van zeven dagen tot een maand. Per dag wordt het aantal kilometers vermeld en krijgen we informatie voor onderweg, aangevuld met de nodige kaarten. Op de overzichtskaart staat een selectie van parkeerplaatsen, campings en eetgelegenheden. Er is een verklarende lijst van symbolen. Een nuttig boek bij zowel de voorbereiding als de reis zelf. Verlucht met kleurenfoto's, index achteraan. Kleine, schreefloze letter.

Specificaties

Nederlands | 9789401422048 | 381 pagina's

Titel Met de camper door Europa
Instelling Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Doreen Espeel ; Catherine Brett ; Philippe Cannot
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2015] - Houten : [distributie] Uitgeverij Terra Lannoo bv
Overige gegevens 381 pagina's - illustraties, kaarten - 23 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: De 75 mooiste routes voor motorhomes - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Tielt ; Arnhem : Lannoo, 2009 - Met register - Vertaling van: L'Europe en Camping-car. - Paris : Michelin, (c)2015. - Oorspronkelijke titel: Escapades en camping-car. - Paris : Michelin, 2009. - (Le guide vert)
ISBN 9789401422048
PPN 395039711
Rubriekscode Europa 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autotochten; Campers; Europa
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Europa, Campers