Nieuw in Nederland [Makkelijk lezen]
Boek

Nieuw in Nederland [Makkelijk lezen] ([2015])/ Mirjam Eppinga, redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren ; beeld: Shutterstock

Alicia (14) komt uit Rio de Janeiro. Ze moet erg wennen in Nederland. Vooral ook aan de taal. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Als de 14-jarige Alicia vanuit Rio de Janeiro naar een Nederlands dorp verhuist om bij haar moeder en stiefvader te gaan wonen, moet ze erg wennen. Met de bus gaat ze naar een school om Nederlands te leren, wat haar ook niet meevalt. Maar ze slaat zich er stoer doorheen en maakt vrienden. Dit zeer eenvoudig geschreven verhaal uit de reeks 'Flitsen'* is bestemd voor jongeren die moeilijk Nederlands lezen, doordat zij anderstalig zijn of een leeshandicap hebben. De zinnen zijn kort en beginnen vaak op een nieuwe regel. Het zwarte lettertype is duidelijk, in een witte wolk neergezet. Daaromheen zijn kleurige foto's afgedrukt, die de tekst verduidelijken. Deze foto's worden verlevendigd met stippels en lijnen, een soort van Flitsen (zoals de serie heet). Het thema zal herkenbaar zijn voor jongeren in dezelfde situatie. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086962174 | 45 pagina's

Titel Nieuw in Nederland [Makkelijk lezen]
Auteur Mirjam Eppinga
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam ; /Shutterstock
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2015]
Overige gegevens 45 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789086962174
PPN 393326497
Thematrefwoord Integratie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Flitsen
Boek

Flitsen (2013-...)

vol.
Uitgeleend