Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mijn kleine tuin
Boek

Mijn kleine tuin ([2014])/ Kathrin Wiehle

Egel, Muis en Mus laten de tuin zien. Welke dieren wonen daar nog meer? En wat groeit er voor lekkers aan de bomen en in de moestuin? Prentenboek van hergebruikt karton met eenvoudige illustraties in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Kartonboekje met afgeronde hoeken, gedrukt op hergebruikt papier en met milieuvriendelijke inkt. Egel, Muis en Mus nemen de kijker/lezer mee naar de tuin, om deze kennis te laten maken met de dieren die er wonen, de bloemen die er bloeien, de vruchten die er groeien aan bomen en de groenten en het fruit dat groeit in de moestuin. Met als eindconclusie een flinke hap van de appel: 'Lekker!'. Gestileerde prenten, in natuurlijke kleuren, met een enkele zin en op elke pagina een opsomming van woorden - woord en beeld vormen samen, in hun eenvoud, een krachtig geheel. Tegelijkertijd vescheen in dezelfde uitvoering 'Mijn kleine bos'*. Prachtig, liefdevol kartonboekje dat jonge kijklezers de 'kleine' wereld in al zijn grootsheid laat zien. Een grootsheid om voorzichtig mee om te (leren) gaan - net zo voorzichtig als Egel, Muis en Mus dat doen. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045118031

Titel Mijn kleine tuin
Auteur Katrin Wiehle
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Querido, [2014]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits. - Omslagtitel - Vertaling van: Mein kleiner Garten. - Weinheim : Beltz & Gelberg, 2013
ISBN 9789045118031
PPN 392020505
Genre dierenleven
Thematrefwoord Natuur ; Dieren
Taal Nederlands