Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Knappe koppen!
Boek

Knappe koppen! ontdek hoe de slimste uitvindingen aller tijden gedaan werden ([2015])/ Deborah Kespert, vertaling [uit het Engels]: Dagmar Jeurissen ; redactie: Merijn de Leur-van Duyn

Van drukpers tot DNA-proef, van vliegmachine tot internet. Belangrijke uitvindingen van vroeger en nu passeren de revue. Met foto's, tekeningen en schema's. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 11/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek UITVINDINGEN KESP

Recensie

Van drukpers tot DNA-proef, van vliegmachine tot internet: belangrijke uitvindingen van vroeger en nu passeren de revu. Het zijn uitvindingen op het gebied van communicatie (o.a. radio en tv), techniek (o.a. kevlar), transport (o.a. auto) en de ruimte (o.a. telescoop). En dan is er ook nog een hoofdstuk over vier pioniers waaronder Archimedes en Leonardo da Vinci. Het boek begint met een overzichtelijke tijdlijn en eindigt met een spread met 'extra's', zoals uitvindingen door tieners (trampoline). De informatie is overzichtelijk en goed gestructureerd met korte samenvattende infoblokjes, wat langere verhalende tekst, informatieve bijschriften en kaders met extra weetjes. De tekst is toegankelijk geschreven en interessant voor kinderen door de gekozen invalshoeken. Foto's, tekeningen (soms paginagroot) en schema's verlevendigen en verhelderen de verhalen. Hier en daar nog wat eenvoudig doedingen, zoals zelf een waterschroef of een codewiel maken. Kortom, een leuk, heel mooi verzorgd boek voor nieuwsgierige kinderen, dat best nog een stuk dikker had mogen zijn. Met woordenlijst en register. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059566262 | 96 pagina's

Titel Knappe koppen! : ontdek hoe de slimste uitvindingen aller tijden gedaan werden
Auteur Deborah Kespert
Secundaire auteur Dagmar Jeurissen ; Merijn de Leur-van Duyn
Type materiaal Boek
Uitgave [Hilversum] : Fontaine Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Genius! - London : Thames & Hudson, (c)2015
ISBN 9789059566262
PPN 391745743
Rubriekscode 640.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uitvindingen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Uitvindingen