Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Frankrijk
Boek

Frankrijk ([2015])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Ben en zijn hond Polo maken een rondreis door Frankrijk. Ze bezoeken o.a. Versailles, de Eiffeltoren, wijngaarden, de Franse Rivièra, beklimmen de Mont Blanc en nemen de metro in Parijs. Met grote foto's in kleur. Makkelijk lezen, vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Binnen de makkelijk lezen-serie 'Lees-mij!' is er een subreeks 'Op wereldreis met Ben en Polo'*. Het jongetje Ben en zijn nieuwsgierige hond Polo reizen door diverse landen en vertellen daarover op hun blog. In dit deeltje maken ze een rondreis door Frankrijk. Ze bezoeken o.a. Versailles, de Eiffeltoren, wijngaarden, de Franse Rivièra, beklimmen de Mont Blanc, nemen de metro in Parijs, spreken een paar woordjes Frans en maken kennis met Frans onderwijs, vrijetijdsbesteding en Frans eten. Op elke pagina staat een mooie kleurenfoto met een korte kernachtige informatieve tekst en een leuk weetje. De eenvoudige tekst is gedrukt in grote duidelijke schreefloze letter. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd. Met een vijftal quizvragen kan worden getest hoeveel het kind heeft onthouden uit alle informatie. Met verwijzing naar andere boeken en websites. Bevat inhoudsopgave en register. De informatie is beperkt, maar voldoet voor jonge kinderen als een leuke eerste kennismaking. Ook voor kinderen die moeite hebben met lezen, vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020979 | 32 pagina's

Titel Frankrijk
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van France. - London : Raintree Publishers, (c)2015. - (A Benjamin Blog and his inquisitive dog guide)
ISBN 9789462020979
PPN 383110300
Rubriekscode Frankrijk 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Frankrijk
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Frankrijk

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol. Frankrijk
Uitgeleend
Op wereldreis met Ben en Polo
Boek

Op wereldreis met Ben en Polo (2015-...)

vol. Frankrijk
Uitgeleend