Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Japan
Boek

Japan ([2015])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Ben en zijn hond Polo maken een rondreis door Japan. Ze vertellen o.a. over de hoofdstad Tokio, de samoerai en keizers, berg Mount Fuji, de Japanse cultuur en Japans eten. Met grote foto's in kleur. Makkelijk lezen, vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzaam formaat uitgave in de subreeks 'Op wereldreis met Ben en Polo'* van de makkelijk lezen reeks 'Lees mij!', waarin dit keer Japan centraal staat. Aan de hand van korte hoofdstukken van twee naast elkaar gelegen pagina's wordt er door middel van een reisverslag in het Ben-blog op overzichtelijke wijze informatie verstrekt over de geografie van Japan, grote steden, eten, sport en vrije tijd, een land van harde werkers, historie: van samoerai tot keizers. Opvallend en vol weetjes is de feitelijke informatie in Polo's Japan-blog. De tekst is gedrukt in een grote letter en mooie kleurenfotografie vult de tekst op beeldende wijze aan. Vetgedrukte woorden verwijzen naar de woordenlijst achterin. Met een vijftal quizvragen kan worden getest hoeveel het kind heeft onthouden uit alle informatie. Verzorgde uitgave van de hand van een productief auteur. Oorspronkelijk Engelstalig (2015), vertaald in eenvoudig, kernachtig en begrijpelijk Nederlands. Met register en literatuur-websiteverwijzing. Niet enig in zijn soort, maar toch een actuele, welkome uitgave, ook voor wat oudere kinderen die moeite hebben met informatieverwerking. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020962 | 32 pagina's

Titel Japan
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van Japan. - London : Raintree Publishers, (c)2015. - (A Benjamin Blog and his inquisitive dog guide)
ISBN 9789462020962
PPN 383110297
Rubriekscode Japan 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Japan
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Japan

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol. Japan
Uitgeleend
Op wereldreis met Ben en Polo
Boek

Op wereldreis met Ben en Polo (2015-...)

vol. Japan
Uitgeleend