Haal meer uit je toetsgegevens
Boek

Haal meer uit je toetsgegevens van resultaten naar groepsplan ([2015])/ Willem de Vos, Denise van Schelven, Bas Oprins, Liesbeth van Beijsterveldt

Specialistische handleiding gericht op teamgerichte scholing van onderwijsprofessionals in het basisonderwijs.

Aanwezigheid

Recensie

Sinds 2007 legt het ministerie van OCW veel nadruk op het verbeteren van onderwijsresultaten en de Inspectie van het Onderwijs ziet bij haar werk toe op opbrengstgericht werken in scholen. Voor basisscholen is het daarom van belang dat schoolplannen zijn gebaseerd op meet- en toetsgegevens. Dit boek is een systematische handleiding voor leraren, intern begeleiders (IB'ers) en schoolleiders daarvoor. In een cyclische benadering van evalueren-plannen-uitvoeren-evalueren wordt het maken van schoolplannen eerst uitgewerkt op het niveau van de leerkracht en het team. Op een tweede niveau wordt beschreven hoe IB'ers een interne training kunnen inrichten en op het derde niveau wordt dit aangevuld met een theoretische achtergrond. Door de concrete voorbeelden - het materiaal is afkomstig van een Rotterdams onderwijsontwikkelproject - en de uitgebreide literatuuropgave is het direct bruikbaar voor schoolteams en informatief voor leraren en lerarenopleiders. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789089536457 | 320 pagina's

Titel Haal meer uit je toetsgegevens : van resultaten naar groepsplan
Auteur Willem de Vos
Secundaire auteur Denise van Schelven ; Bas Oprins ; Liesbeth van Beijsterveldt
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boom, [2015]
Overige gegevens 320 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789089536457
PPN 393808874
Rubriekscode 454.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Studietoetsen; Onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Studietoetsen

Relaties/Serie

In de klas
Boek

In de klas een serie boeken met praktische informatie voor leerkrachten, intern begeleiders en remedial teachers (2012-...)

vol.
Uitgeleend