Lieve oude leeuw
Boek

Lieve oude leeuw ([2015])/ Julia Jarman, Susan Varley, [vert. uit het Engels door Ineke Ris]

De oude Koning Leeuw wordt steeds verwarder en vergeetachtiger. Leeuwtje doet zijn best om zijn opa te helpen zich fijne dingen van vroeger te blijven herinneren. Oblong prentenboek met sfeervolle zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Leeuwtje maakt zich zorgen om zijn opa, Koning Leeuw. Koning Leeuw wordt namelijk steeds verwarder en snapt opeens de normaalste dingen niet meer. Nijlpaard legt op een korte simpele wijze aan Leeuwtje uit wat er met Koning Leeuw aan de hand is: hij is oud en zijn hersenen werken niet meer zo goed als vroeger. Samen met zijn vrienden helpt Leeuwtje zijn opa om zich allerlei dingen van vroeger te herinneren. Toch raakt Koning Leeuw steeds verder in de war, en ten slotte geeft hij zijn kroon door aan Leeuwtje, zodat hij de volgende sterke Koning Leeuw kan worden. De mooie sfeervolle illustraties, soms over dubbele pagina's doorlopend, zijn pentekeningen die met zachte kleuren waterverf zijn ingekleurd. De dierfiguren hebben sterke menselijke trekken. Emoties komen duidelijk tot uitdrukking. De korte, vlot leesbare voorleestekst is gedrukt in duidelijke letter op witte ondergrond. Het taalgebruik is toegesneden op de doelgroep. Een gevoelig prentenboek in oblong formaat, dat prima te gebruiken is om met jonge kinderen te praten over dementie. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059275720

Titel Lieve oude leeuw
Auteur Julia Jarman
Secundaire auteur Susan Varley ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 28 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Julia Jarman en illustraties: Susan Varley - Vertaling van: Lovely old lion. - London : Andersen Press Ltd., 2015
ISBN 9789059275720
PPN 394085329
Thematrefwoord Dementie ; Grootvaders
Taal Nederlands