Ik vlieg! maar vertel het niet verder. 1
Boek

Ik vlieg! maar vertel het niet verder. 1 ([2015])/ Paul Jennings, vertaald [uit het Engels] door Evelien De Vlieger

Victor (ik-figuur) wil beroemd worden. Hij denkt dat het gaat lukken, als hij ontdekt dat hij kan vliegen. Maar er is een probleem: hij kan alleen vliegen als niemand kijkt. Met veel tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Graphic novel over Victor die beroemd wil worden. Victor (ik-figuur) denkt dat dat gaat lukken als hij ontdekt dat hij kan vliegen. Probleem is echter dat hij dit alleen kan als er niemand in de buurt is. Dit leidt tot pijnlijke taferelen voor Victor. Het boek bevat twee verhalen die opgedeeld zijn in korte hoofdstukken. In het eerste ontdekt Victor dat hij kan vliegen, maar valt hij wanneer iemand naar hem kijkt. In het tweede verhaal bedenkt Victor dat er een reden moet zijn dat opa zijn moeder een kangoeroepoep-sleutelhanger heeft nagelaten. Wanneer hij op zoek gaat naar een kistje waar de sleutel op zou kunnen passen, pikt een uil de sleutel. Victor vliegt er achteraan. Humoristisch boek met hilarische situaties. Belangrijk zijn de eenvoudige zwart-witillustraties, waarvan de hoeveelheid in verhouding met de tekst groot is. Ze zijn grappig, vaak paginagroot en vullen de tekst aan. Op het blauwe omslag stort Victor neer na een vliegpoging. Deel een van een serie die geschikt is voor moeilijk en niet graag lezende kinderen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401427036 | 273 pagina's

Titel Ik vlieg! maar vertel het niet verder. 1
Uniforme titel Ik vlieg!
Auteur Paul Jennings
Secundaire auteur Andrew Weldon ; Evelien De Vlieger
Type materiaal Boek
Uitgave [Tielt] : Lannoo, [2015]
Overige gegevens 273 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Rugtitel: Ik vlieg! - Colofon vermeldt: Copyright illustraties, diagrammen handgeschreven fonts (c)Andrew Weldon - Vertaling van: Don't look now 1. - Allen & Unwin Pty Ltd, 2013
ISBN 9789401427036
PPN 39366323X
Thematrefwoord Jezelf zijn
Taal Nederlands