Slungel wil niet in bad
Boek

Slungel wil niet in bad ([2015])/ Catherine Rayner, [vert. uit het Engels door Ineke Ris]

Hond Slungel is net in bad geweest. Hij ruikt naar rozen en appelbloesem. Maar dat vindt Slungel helemaal niet lekker! Hij gaat op zoek naar zijn oude, vertrouwde geur. Oblong prentenboek met uitbundige, kleurrijke waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Hond Slungel is net in bad geweest en ruikt nu naar rozen en appelbloesem. Dat vindt hij helemaal niet leuk en hij doet er alles aan om zijn oude, vertrouwde geurtje terug te krijgen. Hij graaft in de vuilnisbak, rolt door de modder en plonst in de vijver, net zo lang tot hij weer naar zichzelf ruikt. Dolgelukkig gaat Slungel weer naar huis. Maar zijn baasje is minder blij... Het verhaal is niet heel origineel, maar de illustraties zijn een feest om naar te kijken. Met gemengde technieken van waterverf, pen en inkt worden de geurtjes en de viezigheid die Slungel tegenkomt, levendig in beeld gebracht. De achtergrond van de pagina's is in het begin bedekt met frisse bloemblaadjes in pasteltinten, maar verandert langzamerhand in een grijsgroene smeerboel, waarbij de viezigheid uiteindelijk bijna van de bladzijde spat. De emoties van het hondje zijn duidelijk weergegeven in de illustraties. Op het fraaie omslag zijn springerige details bedrukt met goudfolie. Catherine Rayner publiceerde eerder o.a. 'Krrrr... okodil', dat werd gekozen als Prentenboek van het Jaar 2014. Oblong formaat. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059275126

Titel Slungel wil niet in bad
Auteur Catherine Rayner
Secundaire auteur Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 28 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst en illustraties: Catherine Rayner - Vertaling van: Smelly Louie. - London : Macmillan Children's Books, (c)2014
ISBN 9789059275126
PPN 394085140
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden
Taal Nederlands