Lulu's potje
Boek

Lulu's potje kijken & doen (2015)/ Camilla Reid, illustraties van Ailie Busby ; vertaling [uit het Engels]: Marieke Hoogland

Lulu krijgt als verrassing een potje. Ze zit er graag op: in de keuken en zelfs in de tuin. Maar soms gaat ze op de echte wc. Vierkant prentenboek met vrolijke kleurenillustraties, voelelementen, een luier en flapjes. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Lulu krijgt als verrassing een potje. Ze zit graag op haar nieuwe potje: in de keuken, tijdens het spelen, zelfs in de tuin. Soms gaat ze op de echte wc. De lezer klapt via een flapje op de laatste pagina de wc-bril omhoog en ziet een gouden plasje. Vrolijk vormgegeven prentenboekje uit de serie over Lulu, met stevige kartonnen pagina's, voelelementen en flapjes, rondom de zindelijkheidstraining van een meisje. De kleurrijke illustraties met uitbundige details zijn meestal vanuit kikkerperspectief getekend. Hierdoor komen ze 'dicht op de huid', zeker de diverse paginagrote afbeeldingen op de rechterbladzijde die steeds een voelelement of doe-opdracht bevatten, zoals het vastmaken van de luier (met klittenband), trekken aan de wc-rol of omslaan van flapjes. De korte twee- tot drieregelige tekst is in een duidelijke, aparte, schreefloze letter gedrukt. Er zijn diverse voel- en trekelementen en flapjes. Een aantrekkelijke aanvulling op het aanbod zindelijkheidsboeken. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025111205

Titel Lulu's potje : kijken & doen
Auteur Camilla Reid
Secundaire auteur Ailie Busby ; Marieke Hoogland
Type materiaal Boek
Editie 4e druk;
Uitgave [Haarlem] : Uitgeverij Holland, 2015
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2010 - Vertaling van: Lulu's loo. - London : Bloomsbury Publishing Plc., 2010
ISBN 9789025111205
PPN 393851869
Thematrefwoord Zindelijkheid ; Voelboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zindelijkheid ; Voelboeken ; Beweegbare boeken