IJs voor Matthijs
Boek

IJs voor Matthijs over je amandelen knippen ([2015])/ tekst van Christine Kliphuis, met illustraties van Helen van Vliet

Matthijs heeft steeds een zere keel. De arts in het ziekenhuis haalt daarom zijn keelamandelen eruit. Met informatie voor opvoeders en zwart-witillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Omdat Matthijs problemen heeft met slikken, gaat hij naar een keel-, neus- en oorarts. Die stelt vast dat zijn amandelen eruit moeten. Knippen, zoals in de titel staat, deden ze vroeger. Het is slechts een voorbeeld. In deze uitgave wordt een gangbare procedure beschreven. Het bezoek aan het ziekenhuis, het onderzoek, de narcose en de herstelperiode komen in verhaalvorm aan de orde. Een handige voorbereiding voor kinderen die ongeveer dezelfde behandeling moeten ondergaan. Het verhaal met veel dialogen en korte zinnen is in een vlotte stijl geschreven. Enkele moeilijke, onvermijdelijke woorden als narcose worden in de tekst uitgelegd. Ruime bladspiegel met tekst in een grote letter. Vele vlotte, zwart-witte pentekeningen, die met grijs ingekleurd zijn, verlevendigen de tekst. Ze zijn voornamelijk illustratief, de tekst is voldoende informatief. Achterin staan adviezen voor ouders/verzorgers. Verder is er een pagina beschikbaar om de eigen ervaringen te noteren. Deze uitgave maakt deel uit van de serie 'De ziekenboeg'*. Geactualiseerde herdruk. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051162691 | 29 pagina's

Titel IJs voor Matthijs : over je amandelen knippen
Auteur Christine Kliphuis
Secundaire auteur Helen van Vliet
Type materiaal Boek
Uitgave [Rijswijk] : De Vier Windstreken, [2015]
Overige gegevens 29 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Sjaloom, 1993
ISBN 9789051162691
PPN 393855120
Rubriekscode 605.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Amandelen knippen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Amandelen knippen

Relaties/Serie

De ziekenboeg

De ziekenboeg (1992-...)

vol.
Uitgeleend