Het grote talenboek
Boek

Het grote talenboek ([2015])/ Mick Webb, vertaling [uit het Engels] en eindredactie: Kirsten De Préfix ; redactie, research en fonetische bewerking: Dorette Zwaans ; illustraties: Glen McBeth

Waar spreken ze Arabisch en waar Engels? Maak kennis met 21 talen, lees over de geschiedenis en leer een paar zinnetjes in die taal. Met aandacht voor o.a. gebarentaal. Met landenkaartjes. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Op de wereld worden zo'n zevenduizend talen gesproken. Met taal kunnen mensen met elkaar communiceren. In dit boek (A4-formaat) worden 21 talen speciaal belicht, waaronder natuurlijk Nederlands, Engels en Frans, maar ook talen als Swahili, Pools, Arabisch en Koreaans. Daarnaast zijn er ook talen als sms-taal of gebarentaal. Van elke behandelde taal wordt eerst een korte ontstaansgeschiedenis gegeven. Vervolgens zien we op de wereldkaart waar de taal gesproken wordt. Op elke rechterpagina worden wat zinnetjes in de betreffende taal getoond, zoals: Hoe gaat het? Ik heet... en Tot ziens. Per taal worden uitspraaktips gegeven en in de rechterkantlijn staan de letters van die taal. Achterin zijn een woordenlijst opgenomen, een register en verwijzingen naar enige andere boeken en websites. Verder staat op een globale wereldkaart het woord 'tot ziens' in veertig talen. De uitgave is opvallend kleurrijk vormgegeven met veel kaders en enkele kleine stripachtige figuurtjes. Jammer is dat alle talen op dezelfde manier benaderd worden: korte geschiedenis, plek op wereldkaart en wat zinnetjes. Dat wordt op den duur nogal saai. Wellicht te gebruiken om begrip te kweken voor anderstaligen. Daarnaast interessant voor taalfreaks vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752192 | 63 pagina's

Titel Het grote talenboek
Auteur Mick Webb
Secundaire auteur Kirsten De Préfix ; Dorette Zwaans ; Glen McBeth
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The book of languages. - Franklin Watts, (c)2013
ISBN 9789461752192
PPN 380494728
Rubriekscode 801.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Talen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Talen