The walking dead. 5: Het complete vijfde seizoen
DVD

The walking dead. 5: Het complete vijfde seizoen ([2015])/ Frank Darabont

Ex-politieman Rick leidt een groepje mensen dat probeert te overleven in een wereld vol ondoden, zombies die de weinige nog levende mensen als prooi zien.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse horrorserie met in de hoofdrol Andrew Lincoln, gebaseerd op de succesvolle serie graphic novels van Robert Kirkman (ook in het Nederlands). Ex-politieman Rick Grimes leidt een groepje mensen dat probeert te overleven in een wereld waarin door een apocalyptische ramp alle gezag en structuur zijn verdwenen en die vol 'walkers' is: ondoden die de weinige nog levende mensen als prooi zien. Hoewel het hier om zombies gaat wordt die term niet genoemd. Men maakt er een punt van dat de focus niet de horror is, maar het drama van mensen die maar moeten zien hoe ze overleven. In seizoen 5 trekt de groep verder door het land en worden er links en rechts dierbaren verloren. De verhaallijnen in dit seizoen werden hoog gewaardeerd. Sara Berkeljon (Volkskrant 13-10-'14): 'Of The Walking Dead de zombies heeft heruitgevonden of slim heeft ingespeeld op de tijdgeest, is de vraag. (...) The Walking Dead is horror, maar gaat wel over wezenlijke vragen (...) Voeg daarbij een flink aantal soapelementen, romances, zwangerschappen en opvoedingskwesties (...)'. De serie wordt geroemd om de karakterontwikkeling en won vele prijzen, waaronder de People's Choice Award 2014. De dvd-set bevat de 16 afleveringen van seizoen 5 (2014-2015).

Specificaties

Engels | 8713045243821

Titel The walking dead. 5: Het complete vijfde seizoen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Andrew Lincoln ; Norman Reedus
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : distributie: Entertainment One Benelux, [2015]
Overige gegevens 5 dvd-video's (ongeveer 720 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Andrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yeun, Lauren Cohan. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten
ISBN 8713045243821
PPN 394346033
Genre griezelverhaal
Taal Engels

Relaties/Serie

The walking dead
Boek

The walking dead (2011-...)

Een groep mensen tracht te overleven in een wereld vol zombies.

vol. Seizoen 5
Uitgeleend