De prinses en de reus
Boek

De prinses en de reus ([2015])/ Caryl Hart, Sarah Warburton, vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Prinses Sofie ligt elke nacht wakker van de reus die in de bonenstaak in haar tuin woont. Sofie bedenkt van alles om hem lekker te laten slapen. Prentenboek met dynamische, grappige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Prinses Sofie heeft slapeloze nachten. De reus, die hoog in de bonenstaak van haar achtertuin woont, stampt de hele nacht in het rond omdat hij niet kan slapen. Sofie bedenkt van alles om de reus lekker te laten slapen: ze brengt hem een bordje warme pap, lieve knuffels en een zacht matras. Maar niets helpt. Wanneer de soldaten komen om de reus op te halen, heeft Sofie nog één idee. Is ze op tijd om de reus te redden? Een levendig verhaal over de rituelen rondom het naar bed gaan. Indirect zitten er veel sprookjes in het verhaal verstopt. Sofie haalt haar ideeën om de reus aan het slapen te krijgen uit haar sprookjesboeken. De tekst is op rijm geschreven (abcb) en leest lekker vlot voor. Het boek is geïllustreerd met vrolijke, felgekleurde prenten waarop veel te zien is. Zowel het verhaal als de prenten ademen een sprookjesachtige sfeer uit. Een leuk, aantrekkelijk prentenboek over naar bed gaan en het plezier van lezen of voorgelezen worden. Eerder verschenen in deze serie 'De prinses en de erwten' en 'De prinses en de pakjes'*. Dit boek zal, net als zijn voorgangers, een schot in de roos zijn. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025760700

Titel De prinses en de reus
Auteur Caryl Hart
Secundaire auteur Sarah Warburton ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2015]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Caryl Hart en illustraties Sarah Warburton - Vertaling van: The princess and the giant. - London : Nosy Crow Ltd, (c)2015
ISBN 9789025760700
PPN 390874701
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Slapengaan ; voorlezen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands