De dudes
Boek

De dudes hoe drie losers de grootste wapenhandelaren ter wereld worden (2015)/ Guy Lawson, vertaald [uit het Engels] door Erik de Vries

Waargebeurd verhaal over drie jonge Amerikanen die zonder enige kennis van zaken een contract van 300 miljoen dollar van het Amerikaanse ministerie van Defensie binnensleepten voor levering van wapens en munitie aan het Afghaanse leger.

Recensie

Waargebeurd verhaal over drie Amerikaanse twintigers uit Miami Beach, een gediplomeerde masseur, een gesjeesde student en een kleine softdrugsdealer, die in 2007 een contract van 300 miljoen dollar binnensleepten van het Amerikaanse ministerie van Defensie voor de levering van wapens aan het Afghaanse leger. Dat deden ze, niet gehinderd door enige kennis van zaken, vanuit een klein kantoortje met als enige hulp een internetverbinding en een flinke voorraad wiet. Volgens de officiële lezing leverde het drietal het Pentagon uiteindelijk een grote hoeveelheid afgekeurde, roestige munitie van Chinese makelij uit een aantal wapendepots op de Balkan. Journalist Guy Lawson ging op onderzoek uit en doet in dit boek verslag van de ware toedracht van deze zaak. Hoe het zover kon komen dat het drietal de order kreeg, hoe ze te werk gingen, wat voor avonturen ze allemaal beleefden en last but not least, wat de uiterst dubieuze rol van de Amerikaanse overheid in deze zaak was. Een ongelooflijk, waargebeurd verhaal vol avontuur, spanning, politieke intriges, corruptie, doofpotten en dubbele agenda's over de schimmige wereld van de internationale wapenhandel. Leest als een trein. Met katern kleurenfoto's. Wordt verfilmd.

Specificaties

Nederlands | 9789044629149 | 285 pagina's

Titel De dudes : hoe drie losers de grootste wapenhandelaren ter wereld worden
Auteur Guy Lawson
Secundaire auteur Erik de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2015
Overige gegevens 285 pagina's, 4 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Arms and the dudes. - New York, NY : Simon &Schuster, (c)2015
ISBN 9789044629149
PPN 391594664
Rubriekscode 399.64
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wapenhandel
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Wapenhandel