Knor is een held [Dyslexie editie]
Boek

Knor is een held [Dyslexie editie] ([2015])/ Monique Berndes, Mark Janssen

Er is een wedstrijd op school: leer je huisdier een kunstje. Sem wil graag meedoen. Maar wat kan hij zijn varken Knor leren? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Als meester Damian een prijs uitlooft voor het huisdier dat het beste kunstje kan, weet Sem het meteen: hij gaat Knor zijn varken iets leren en, vóór opschepper Glen, de wedstrijd winnen! Samen met buurvrouw Jet leert hij Knor om zelf de deur open te maken. Met stukjes peer in het vooruitzicht lukt dat prima. Op de dag van de wedstrijd loopt alles anders dan verwacht. In dit handzame boekje voor beginnende lezers wordt met veel humor een verhaal verteld dat prima past bij de belevingswereld van deze doelgroep. De tekst bestaat uit korte zinnen, bevat weinig interpunctie, heeft een overzichtelijke bladspiegel en is gedrukt in een lettertype zonder schreefjes dat bedoeld is voor 'ieder die moeite heeft met lezen', AVI-M4. De prenten (verf en andere tekenmaterialen) zijn veelal paginagroot, humoristisch en ondersteunen het verhaal - waarbij Knor de show steelt. Eerder verscheen over Sem en Knor: 'Knor de waakbig'*. Aanrader voor thuis en op school - uitgave waarbij leren lezen én leesplezier hand in hand gaan. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051163704

Titel Knor is een held [Dyslexie editie]
Auteur Monique Berndes
Secundaire auteur Mark Janssen
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2015]
Overige gegevens 43 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt: "Tekst van Monique Berndes, illustraties van Mark Janssen' - Tekst opgemaakt in het lettertype Dyslexie
ISBN 9789051163704
PPN 384115152
Genre dierenleven
Thematrefwoord Varkens ; Wedstrijden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Hoera, ik kan lezen
Boek

Hoera, ik kan lezen (1992-...)

vol.
Uitgeleend