Geen knuffels meer!
Boek

Geen knuffels meer! ([2015])/ Jane Chapman, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

Knuffelmonster Barry is heerlijk zacht en donzig. Alle dieren uit het bos willen voortdurend met hem knuffelen. Maar Barry heeft er genoeg van. Hij wil ook wel eens alleen zijn. Prentenboek met humoristische, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Knuffelmonster Barry is groot en zacht en donzig. Alle dieren in het bos knuffelen graag met hem. Maar Barry heeft er genoeg van. Hij wil ook wel eens alleen zijn. Tevergeefs zint hij op manieren om van zijn knuffelstatus af te komen. Dan komt de oplossing uit een onverwachte hoek... Jane Chapman - bekend van onder andere prentenboeken over Beer - heeft in gouache een lieflijk bos geschapen. Ze gebruikt een beperkt kleurenpalet, wat voor rust zorgt. De dieren die steeds op Barry afstormen, geven het boek juist springerigheid. Barry is een groot, wat dommig ogend fantasiedier, de andere dieren bestaan echt. Veel van de illustraties vullen twee pagina's, andere bestrijken er één en ook zijn er bladzijden met meerdere kleinere afbeeldingen. De tekst staat in speelse zwarte letters over de illustraties of ernaast. Door variatie in lettergrootte worden geluiden en nadruk weergegeven. Een vrolijk prentenboek voor wie graag knuffelt en voor wie graag met rust gelaten wordt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048311446

Titel Geen knuffels meer!
Auteur Jane Chapman
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Veltman, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: No more cuddles!. - London : Little Tiger Press, 2015
ISBN 9789048311446
PPN 391756370
Thematrefwoord Knuffelen ; Monsters
Taal Nederlands