Dwaaleiland
Boek

Dwaaleiland ([2015])/ Melissa De la Cruz, uit het Engels vertaald door Annemarie de Vries

Tien jaar geleden zijn alle boosaardige sprookjesfiguren verbannen om op Dwaaleiland hun dagen te slijten, zonder magie. Mal, de dochter van Malafide, gaat met drie leeftijdsgenoten op zoek naar haar moeders toverstaf. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tien jaar geleden zijn alle boosaardige magiërs, feeën, koninginnen, heksen en andere schurken uit het koninkrijk Auradon verbannen om op Dwaaleiland hun dagen te slijten, waar elke vorm van magie onmogelijk is door de koepel die het eiland omspant. De kinderen van deze slechteriken groeien op in de schaduw van hun eens zo machtige ouders, zonder ooit aan hun kwaadaardige eisen te kunnen voldoen. Vier van hen - Mal, Jay, Carlos en Evie - ondernemen een gevaarlijke zoektocht naar het Verboden Slot om het 'Drakenoog' van Mals beruchte moeder te vinden, nadat Carlos' uitvinding een glimpje toverkracht heeft opgewekt. Spannend en origineel verhaal, waarin de bekende sprookjesfiguren van onder meer Belle en het Beest, Doornroosje, Sneeuwwitje en Aladin herleven vanuit het perspectief van hun tienerkinderen. De tekst is levendig en prettig leesbaar, met veel dialoog. Ondanks lessen in slechtheid en egoïsme, de verderfelijke invloed van hun ouders en de slechte bedoelingen waarmee het viertal aan hun zoektocht begint, komen zij toch nader tot elkaar. Voor liefhebbers van Disneysprookjes. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000346295 | 257 pagina's

Titel Dwaaleiland
Auteur Melissa De la Cruz
Secundaire auteur Annemarie de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave [Houten] : Van Goor, [2015]
Overige gegevens 257 pagina's - 23 cm
Annotatie Ondertitel op titelpagina en omslag: Het boek bij de Disney-film Descendants - Vertaling van: The isle of the lost. - Disney Hyperion, (c)2015
ISBN 9789000346295
PPN 39174528X
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Magie
Taal Nederlands