Oei, wie heeft Stipje opgegeten?
Boek

Oei, wie heeft Stipje opgegeten? ([2015])/ Hector Dexet

Welk dier heeft het lieveheersbeestje opgegeten? Was het de witte ijsbeer of de zwarte vogel? Of misschien helemaal niemand? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, felgekleurde illustraties en in het midden steeds kleiner uitgesneden cirkels. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Aan de lezer wordt de vraag gesteld wie Stipje het lieveheersbeestje heeft opgegeten. Diverse dieren en kleuren passeren de revue: was het de zwarte vogel, of de witte ijsbeer? Dan was het vast de witte spin! Maar niemand heeft het gedaan. Ook de vragensteller niet, een meisje dat op de laatste pagina in beeld komt met het lieveheersbeestje op haar neus. De lezer kan zelf op de achterkant ontdekken dat Stipje weggevlogen is. Stevig, vierkant, hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken. Vanaf het omslag tot het schutblad zijn er steeds kleiner wordende cirkels uit gestanst die aan de randen felgekleurd zijn. Stipje staat centraal in al deze cirkels. Dieren en kleuren kunnen benoemd, geraden en geteld worden. Het grijs van de olifant neigt naar paars en de eekhoorn is niet bruin, maar oranje. Vaak is de achtergrondkleur van de pagina overheersender dan de benoemde kleur van het dier. Desalniettemin een origineel en opvallend, mooi vormgegeven boek voor peuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789037494785

Titel Oei, wie heeft Stipje opgegeten?
Auteur Hector Dexet
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Biloan junior, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Omslagtitel. - Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Qui a mangé la petite bête? - Lyon : Éditions Amaterra, (c)2014
ISBN 9789037494785
PPN 394917359
Genre dierenleven
Thematrefwoord Kleuren ; Dieren
Taal Nederlands