De Smoezels zijn samen sterk
Boek

De Smoezels zijn samen sterk ([2015])/ Erhard Dietl, Nederlandse tekst van Monique Berndes

Broer en zus Smoezel doen een wedstrijd wie de sterkste Smoezel is. Maar soms is één Smoezel niet sterk genoeg om iets op te tillen. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zesde deeltje over de Smoezels, dat deel uitmaakt van de AVI-serie 'Hoera, ik kan lezen'. De Smoezels, groene, trolachtige wezentjes, wonen op de vuilnisbelt en houden van alles wat vies is. Broer en zus Smoezel doen een wedstrijd wie de sterkste Smoezel is: ze tillen autobanden en koelkasten, en verpulveren stenen met hun tanden. Maar geen van beiden is sterk genoeg om Vuurkontje op te tillen. Gelukkig zijn ze samen beresterk. Vrolijk verhaaltje met op elke pagina sfeervolle illustraties in kleur, die de tekst aanvullen. Het verhaal is opgedeeld in korte, afgeronde hoofdstukjes. Ruime bladspiegel, met prettig leesbaar, schreefloos lettertype, met telkens een paar regels tekst per pagina. De tekst is soepel geschreven, in korte vloeiende zinnen, AVI-M4. Leent zich ook goed om voor te lezen aan jongere kinderen. Achterin is een korte quiz opgenomen, met vragen over het verhaal. In Duitsland is de serie heel populair. Verzorgde uitgave. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051164053

Titel De Smoezels zijn samen sterk
Auteur Erhard Dietl
Secundaire auteur Monique Berndes
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2015]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Die stärksten Olchis der Welt. - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2010
ISBN 9789051164053
PPN 384115217
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Wedstrijden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Hoera, ik kan lezen
Boek

Hoera, ik kan lezen (1992-...)

vol.
Uitgeleend