Niemand wint!
Boek

Niemand wint! (2015)/ geschreven door José María Gutiérrez, geïllustreerd door Pablo Zweig ; vertaald [uit het Spaans] door Laura Hak

Een jongetje (ik-figuur) vindt een hondje op straat. Hij noemt hem Niemand en gaat op zoek naar een baasje voor Niemand. Dat moet bij de grote hondententoonstelling toch lukken? Prentenboek met grappige, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een jongetje (ik-figuur) vindt een hondje dat hij voorlopig de naam 'Niemand' meegeeft. Hij besluit Niemand mee te nemen naar een plek met veel potentiële baasjes: een hondententoonstelling. Het gaat daar echter heel anders toe dan verwacht; jury en hondenbezitters hebben totaal geen oog voor hen, want Niemand blinkt nergens in uit. Totdat hij de boel op stelten zet en daarmee de superbokaal weet te winnen! Tekst en beeld zijn goed op elkaar afgestemd. De kleurige, computergemaakte, vlakke illustraties - soms paginagroot, dan weer meerdere kleine over de pagina verdeeld - geven veel te zien. De vele verschillende hondenrassen zijn raak getypeerd. Het boekje verscheen in de nieuwe reeks 'Blinkende boekjes'* tegelijk met vier andere deeltjes, te herkennen aan een blauw glimmend bandje langs de rug. Auteurs/illustratoren van over de hele wereld leveren bijdragen. Vrolijke uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047619277

Titel Niemand wint!
Auteur José María Gutiérrez
Secundaire auteur Pablo Zweig ; Laura Hak
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2015
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: ¡Ninguno campeón! - (c)2015
ISBN 9789047619277
PPN 394324072
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Wedstrijden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een blinkend boekje
Boek

Een blinkend boekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend