SOS alfabet
Boek

SOS alfabet ([2015])/ Al MacCuish, illustraties: Luciano Lozano ; vertaling [uit het Engels]: Jan Vangansbeke

Charlie Foxtrot zit nog maar net op school. Maar hij moet meteen al alle letters van het alfabet kennen. Gelukkig krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Charlie Foxtrot zit nog maar net op school en krijgt al meteen een toets over de letters van het alfabet. Dat wordt hard, maar helaas vruchteloos blokken voor een jongetje dat alles weet van voetbal, raketten, kampen bouwen en in bomen klimmen, maar het alfabet niet in zijn hoofd krijgt. Hij krijgt gelukkig hulp van het geheime Ministerie van Letters, dat alle letters in een doos naar hem opstuurt. Onderweg dreigen die nog opgegeten te worden door een poes, maar gelukkig redden ze het op tijd om Charlie op speelse en muzikale wijze niet alleen het alfabet te leren, maar ook het plezier bij te brengen van het maken van woorden. Origineel verhaal van maker(s) van reclamecampagnes, in een typisch Engelse setting, met illustraties die zo uit de jaren zestig lijken te komen. De ouderwetse telefoons, de telefooncentrale en sommige woorden zullen wel uitleg behoeven. Ook gedateerd is het leren van het alfabet in één keer, in hoofdletters. Op de tekeningen is veel te zien, ook grappige details. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789037494808 | 61 pagina's

Titel SOS alfabet
Uniforme titel Het Ministerie van Letters
Auteur Al MacCuish
Secundaire auteur Luciano Lozano ; Jan Vangansbeke
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Biloan junior, [2015]
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Het Ministerie van Letters - Vertaling van: Operation alphabet. - London : Thames & Hudson Ltd, 2011
ISBN 9789037494808
PPN 394917529
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Alfabet
Taal Nederlands