Kat en Hond
Boek

Kat en Hond ([2015])/ geschreven door Helen Oswald, geïllustreerd door Zoe Waring ; [vert. uit het Engels door Ineke Ris]

Hond slaapt 's nachts. Maar Kat juist overdag. Aan het begin van de avond maken ze altijd ruzie samen. Op een avond loopt de ruzie nogal uit de hand. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 18/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters OSWA

Recensie

Kat slaapt overdag en Hond 's nachts. Maar elke avond bij schemering komen ze bij elkaar om gezellig ruzie te maken. Want dat doen Kat en Hond. Op een dag maken ze de ergste ruzie ooit en willen ze geen van beide toegeven. De ene na de andere avond gaat voorbij zonder dat ze elkaar zien. Uiteindelijk missen ze elkaar zo erg dat ze, afzonderlijk van elkaar, een manier bedenken om het weer goed te maken. 'Laten we beste vijanden zijn en voor altijd samen kibbelen!', zoals dat hoor bij een kat en een hond. Prentenboek met een herkenbaar thema: ruzie maken en te trots zijn om als eerste de strijdbijl te begraven. Het verhaal is voorzien van illustraties in pastelkrijt die het verhaal extra kleur geven. Dag, nacht en schemering worden heel sfeervol weergegeven. De tekst loopt soepel en laat zich prima voorlezen aan kleuters. Ook een mooie aanleiding om over de verschillen tussen kat en hond te praten. Op de omslag zitten Kat en Hond, met de rug naar elkaar toe, een beetje naar elkaar te loeren. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053415405

Titel Kat en Hond
Auteur Helen Oswald
Secundaire auteur Zoe Waring ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : De Vries-Brouwers, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Cat and Dog. - Woodbridge : Top That Publishing Ltd., (c)2015
ISBN 9789053415405
PPN 394325540
Genre dierenleven
Thematrefwoord Ruzies ; Dieren
Taal Nederlands