Het cijferboek van Tuk
Boek

Het cijferboek van Tuk ([2015])/ Betty Sluyzer, met tekeningen van Pauline Oud

Op speelse wijze komen de cijfers van 0 t/m 20 en eenvoudige sommen aan bod. De cijfers staan op verschillende manieren afgebeeld, met kleurentekeningen, in versjes, gebarentaal en de mogelijkheid braille te leren. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Recensie

Dit boek is voor alle kinderen vanaf drie jaar die cijfers leuk vinden of net beginnen met tellen tot en met twintig. Het jongetje Tuk leidt de kinderen door het boek. Op de linkerbladzijde staat heel groot het cijfer, daaronder het cijferwoord, de cursieve weergave en het cijfer in vinger- en braille-alfabet. Op de rechterbladzijde staan de overeenkomstige hoeveelheid voorwerpen en een grappig versje, waarin het cijferwoord rood gedrukt is. Daarna volgen alledaagse dingen met cijfers (prijskaartje, weegschaal), fantasieplaatjes waarin het kind cijfers kan ontdekken, cijferwoorden, telspel, heel eenvoudig optellen en aftrekken. Voor de voorlezer bevat het boek een toelichting bij de aanpak en vragen bij de versjes. Voorzien van vele heldere, kleurrijke afbeeldingen. De auteur is kinderboekenschrijfster en docente Nederlands. Zij schreef onder meer 'Het grote abc van Tuk'*. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491662546 | 74 pagina's

Titel Het cijferboek van Tuk
Uniforme titel Cijfer-weet-boek
Auteur Betty Sluyzer
Secundaire auteur Pauline Oud
Type materiaal Boek
Uitgave Zuid-Beijerland : SpecialBoox, [2015]
Overige gegevens 74 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Gedeeltelijk eerder verschenen onder de titel: Het grote cijferboek van Tuk. - Oud-Beijerland : De Eekhoorn, (c)2009
ISBN 9789491662546
PPN 395436656
Rubriekscode 512
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cijfers
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Cijfers