De boerderij
Boek

De boerderij ([2015])/ concept: Jacques Beaumont, tekst: Emmanuelle Lepetit ; tekeningen: Lucile Ahrweiller ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Anja De Lombaert

Hoe gaat het er eigenlijk aan toe op een moderne boerderij? Vijf kinderen nemen een kijkje op een boerderij, een melkfabriek en een meelfabriek. Met veel kleurenillustraties en -foto's. Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Hoe gaat het er eigenlijk aan toe op een moderne boerderij? Deze vraag wordt ruimschoots beantwoord in dit deel uit de serie 'Wist je dit?'* over het reilen en zeilen van boerenbedrijven. Vijf (getekende) kinderen nemen een kijkje bij de boerderijdieren en hun verzorging, landbouwmachines, akkers en boerenproducten. Zij bezichtigen een melkfabriek, kijken toe bij de oogst en stellen overal vragen die in ballonteksten zijn weergegeven. De getitelde hoofdstukken worden ingeleid met een korte basistekst en een ronde kleurenfoto over het bewuste onderwerp. Verder wisselen fotomateriaal en kleurenillustraties elkaar af, zoals in een beeldverhaal. Onder de afbeeldingen staan vierregelige teksten met een duidelijke uitleg. De zwartomlijnde afbeeldingen in heldere kleuren laten tevreden kijkende dieren zien die etend en scharrelend rondlopen. Foto's van een legbatterij en het dwangmatig voeren van een gans - beide verboden in Nederland - staan daarbij in schril contrast. Helaas ontbreken inhoudsopgave en register. Het boek geeft een goede indruk van de veelzijdigheid van het boerenbedrijf. Op de schutbladen lopen getekende kinderen en dieren, afgewisseld met echte dieren achter elkaar. Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789037495218 | 45 pagina's

Titel De boerderij
Auteur Emmanuelle Lepetit
Secundaire auteur Jacques Beaumont ; Lucile Ahrweiller ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2015] - [Antwerpen] : [Ballon Media nv]
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: La ferme. - Paris : Fleurus Éditions, (c)2011. - (Pour les enfants)
ISBN 9789037495218
PPN 394089715
Rubriekscode 631.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Boerderijen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Boerderijen

Relaties/Serie

Wist je dit?
Boek

Wist je dit? (2015-...)

vol.
Uitgeleend