De prinses op de erwt
Boek

De prinses op de erwt ([2015])/ Katleen Put, Sophia Touliatou

Een prins is op zoek naar een echte prinses om mee te trouwen. Hij legt een erwt onder tien matrassen. Want alleen een echte prinses zal de erwt voelen. Met paginagrote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Het bekende sprookje van Hans Christian Andersen waarin een prins op zoek gaat naar een prinses om mee te trouwen. Hij wil een echte prinses en legt daarom een erwt onder tien matrassen. Want echte prinsessen zullen de erwt voelen. Alle meisjes die zeggen dat ze prinses zijn, slapen er heerlijk op. Maar dan komt er een vuil en nat meisje... Een vierkant prentenboek uit de reeks 'Verhaaltjestijd'*. Op iedere pagina staat een kleurige illustratie met een aantal regels tekst. De afbeeldingen geven een mooie aanvulling op de tekst, die in een vlotte stijl is geschreven. Bevat ook wat dialogen, waardoor het plezierig is om voor te lezen. Een niet verrassende bewerking van een bekend sprookje voor kinderen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789037495577

Titel De prinses op de erwt
Auteur Katleen Put
Secundaire auteur Sophia Touliatou ; Hans Christian Andersen
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Ballon, [2015]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd naar een sprookje van Hans Christian Andersen. - Colofon vermeldt: tekst: Katleen Put en illustraties: Sophia Touliatou
ISBN 9789037495577
PPN 393988015
Rubriekscode Deens 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

Verhaaltjestijd
Boek

Verhaaltjestijd (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Katleen Put