Klein Duimpje
Boek

Klein Duimpje ([2015])/ Katleen Put, Sophia Touliatou

De ouders van Klein Duimpje en zijn broers zijn heel arm. Als er geen geld meer is voor eten, brengen ze hun kinderen naar het bos. Met paginagrote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Moderne, beknopte bewerking van het aloude sprookje van Perrault.In kort bestek komt het verhaal op hetzelfde neer, maar de auteur heeft het zo bekort en naar onze tijd toe willen trekken dat de magie van het oorspronkelijke verhaal verdwenen is. Zo eten de broers als ze bij de vrouw van de reus zijn aangekomen frietjes, pizza en ijs en wordt van zeven mijl uitgelegd dat het elf kilometer is. De korte tekst staat onder of boven de illustraties, tegen een effen achtergrond. In tegenstelling tot de tekst is op de prenten, in gemengde techniek (pen verf, foto) wel enigszins sprake van sfeer en geheimzinnigheid, maar dat neemt niet weg dat er veel betere bewerkingen zijn dan deze eenvoudige uitgave uit de reeks 'Verhaaltjestijd'*. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789037495591

Titel Klein Duimpje
Auteur Katleen Put
Secundaire auteur Sophia Touliatou ; Charles Perrault
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Ballon, [2015]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd naar een sprookje van Charles Perrault. - Colofon vermeldt: tekst: Katleen Put en illustraties: Sophia Touliatou
ISBN 9789037495591
PPN 393988139
Rubriekscode Frans 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

Verhaaltjestijd
Boek

Verhaaltjestijd (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Katleen Put