Roodkapje
Boek

Roodkapje ([2015])/ Katleen Put, Sophia Touliatou

Roodkapje gaat naar haar oma, die een beetje ziek is. Onderweg komt ze een wolf tegen, die een sluw plannetje bedenkt. Met paginagrote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Op een dag gaat Roodkapje naar haar oma, die een beetje ziek is, om een mandje met wafels en wijn te brengen. Onderweg komt ze plotseling een wolf tegen, die een sluw plannetje bedenkt. Deel uit de reeks 'Verhaaltjestijd'*. Deze bewerking van het bekende sprookje dient als waarschuwing voor kinderen om geen gevaarlijke dingen te doen. Het taalgebruik is eenvoudig en afgestemd op jonge kinderen. Er is afwisselend gebruikgemaakt van dialogen en beschrijvingen, waardoor het verhaal levendig wordt. De verfijnde illustraties passen goed bij het verhaal. Door het complementaire en heldere kleurgebruik, de cartooneske gezichtsuitdrukkingen en aandacht voor details wordt het een dynamisch en speels geheel. Het vierkante boek is vooral door de aantrekkelijke, paginagrote illustraties plezierig om te bekijken en geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar. Zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789037495553

Titel Roodkapje
Auteur Katleen Put
Secundaire auteur Sophia Touliatou ; Charles Perrault
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Ballon, [2015]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd naar een sprookje van Charles Perrault. - Colofon vermeldt: tekst: Katleen Put en illustraties: Sophia Touliatou
ISBN 9789037495553
PPN 393988090
Rubriekscode Frans 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

Verhaaltjestijd
Boek

Verhaaltjestijd (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Katleen Put