The Duke of Burgundy
DVD

The Duke of Burgundy ([2015])/ directed by Peter Strickland

In een landhuis op het Engelse platteland ondergaan Cynthia en haar vriendin Evelyn de ups en downs van hun relatie waarin steeds weer een spel gespeeld wordt van dominantie en onderwerping.

Recensie

Brits liefdesdrama uit 2014 van Peter Strickland. Met Chiara D'Anna en Sidse Babett Knudsen (de vrouwelijke premier in Borgen). Geïnspireerd door de sexy, en veelal verguisde genrefilms uit de jaren '60 maakte Strickland op het eerst gezicht een SM-film over twee vrouwen. Een vergelijking met '50 shades' is echter ontoereikend, zo haasten de recensenten zich te melden. In dit subtiel gefilmde drama in retrostijl waar geen blootscène of zweep aan te pas komt, worden de verschuivende verhoudingen tussen Cynthia (Knudsen) en Evelyn gevolgd. Evelyn wil graag gedomineerd worden door Cynthia, Cynthia zou graag stoppen met domineren en gewoon liefhebben, maar dat staat Evelyn niet toe. 'Strickland concentreert zich op de repetitieve, relationele besognes, met alleen lichte verspringingen in het meester-slaaf ritueel. Aanvankelijk hypnotiserend, maar ook braaf en bestudeerd', vindt Belinda de Graaf (Trouw 16-7-'15). Ze geeft 3 sterren. Kevin Toma (Volkskrant) 16-7-'15) is veel positiever: 'Razend knap, hoe Strickland deze bizarre, almaar verschuivende relatie in al haar complexiteiten portretteert, zonder enige sensatiezucht. Hij beschouwt zijn personages met humor en compassie en steunt daarbij op twee fantastische actrices.' Hij geeft 4 sterren.

Specificaties

Engels | 8717249483113

Titel The Duke of Burgundy
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peter Strickland ; Sidse Babett Knudsen ; Chiara D'Anna
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Homescreen, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (104 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Sidse Babett Knudsen, Chiara D'Anna, Kata Bartsch, Fatma Mohamed - Engels gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Groot-Brittannië, 2014
ISBN 8717249483113
PPN 395014999
Genre romantische verhalen - erotisch verhaal
Thematrefwoord Sadomasochisme
Taal Engels