Welkom in Nederland
Boek

Welkom in Nederland kennis van de Nederlandse maatschappij voor het inburgeringsexamen (2015)/ Marilene Gathier

Les- en werkboek voor inburgeraars om de verschillende facetten van de Nederlandse taal en samenleving (beter) te leren kennen.

Aanwezigheid

Recensie

Kennismaking voor migranten met Nederland aan de hand van een voorbeeldgezin dat in ieder hoofdstuk wordt geïntroduceerd. Bijna ieder hoofdstuk begint met een foto van het gezin. Aan bod komen algemene kennis van Nederland, feestdagen, gezondheidszorg, wonen, dienstverlening, opvoeding en onderwijs, werken, relaties, geschiedenis en politiek. Ieder hoofdstuk heeft een inleiding, verschillende aspecten van het thema, samenvatting, oefeningen en een woordenlijst. Het formaat van het boek is groot, alles is best royaal van opzet, oefeningen kun je zo invullen. Het boek bevat een toegangscode waarmee je achttien maanden vrij toegang hebt tot extra materiaal. In vergelijking met de derde editie uit 2013 is deze uitgave geactualiseerd in verband met de splitsing van het onderdeel KNS van het inburgeringsexamen in KNM en ONA en de invoering van het examen spreken op taalniveau A2. Een handig boek voor mensen van verschillend taalniveau, zowel voor individueel gebruik als per groep.

Specificaties

Nederlands | 9789046904886 | 237 pagina's

Titel Welkom in Nederland : kennis van de Nederlandse maatschappij voor het inburgeringsexamen
Uniforme titel KNM
Auteur Marilene Gathier
Type materiaal Boek
Editie Derde, herziene druk;
Uitgave Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2015
Overige gegevens 237 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Op omslag ook: KNM, Kennis van de Nederlandse Maatschappij voor het inburgeringsexamen : inclusief oefeningen voor het taalexamen inburgering op A2: lezen, luisteren, spreken en schrijven - 1e druk: 2008 - Met register
ISBN 9789046904886
PPN 39393909X
Rubriekscode 303.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Inburgeringscursussen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Inburgering