Natascha Kampusch
Boek

Natascha Kampusch het meisje in de kelder (juli 2015)/ Allan Hall & Michael Leidig

Op interviews en gesprekken met politiemensen, familieleden, buren, advocaten, psychologen etc. gebaseerd boek over de Oostenrijkse Natascha Kampusch die acht jaar lang in een kelder werd vastgehouden en in 2006 op 18-jarige leeftijd haar ontvoerder wist te ontvluchten.

Recensie

Op 23 augustus 2006 ontvluchtte de 18-jarige Oostenrijkse Natascha Kampusch de man die haar in 1998 als 10-jarige had ontvoerd. Acht jaar lang zat ze gevangen in de goed verborgen, speciaal voor haar ingerichte kelder van zijn huis. De ontvoerder pleegde op de dag van haar ontsnapping zelfmoord. De zaak kreeg veel media-aandacht en dit door twee Engelse journalisten geschreven boek is het eerste dat over de zaak verschijnt. Niet op de Duitstalige markt, want Kampusch (die plannen heeft voor een eigen boek) was zeer ontstemd over de inhoud ('het staat vol leugens en gemeenheden'), en overwoog de uitgave van dit boek en eventuele andere, niet-geautoriseerde boeken in Oostenrijk te laten verbieden. Het is een vlotgeschreven boek, een mengeling van feiten, meningen en speculaties (was Natascha thuis slachtoffer van seksueel misbruik, kon ze al eerder ontsnappen, nam de ontvoerder haar mee naar seksfeesten?). De auteurs baseren zich op interviews en gesprekken met politiemensen, familieleden, buren, advocaten, psychologen enz. Ze beschrijven haar karakter, jeugd, ontvoering, gevangenschap, vlucht, de gebeurtenissen daarna en het leven en karakter van de ontvoerder. De twee kleurenfotokaternen uit de eerste uitgave zijn nu achterwege gebleven.

Specificaties

Nederlands | 9789044349184 | 287 pagina's

Titel Natascha Kampusch : het meisje in de kelder
Auteur Allan Hall
Secundaire auteur Michael Leidig ; Ed van Eeden
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Amsterdam] : The House of Books, juli 2015
Overige gegevens 287 pagina's - 20 cm
Annotatie Colofon vermeldt: (c)vertaling uit het Engels: Ed van Eeden en Edwin Krijgsman - 1e druk Nederlandse uitgave: Vianen : The House of Books, 2006 - Met literatuuropgave - Vertaling van: Girl in the cellar : the Natascha Kampusch story. - London : Hodder & Stoughton, 2006
ISBN 9789044349184
PPN 393976882
Rubriekscode 396.64
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderen; Ontvoeringen; Oostenrijk; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Ontvoeringen