Hitler overleefde in Argentinië
Boek

Hitler overleefde in Argentinië ([2014])/ Abel Basti, Jan van Helsing, Stefan Erdmann, vertaald uit het Duits door Martin Jan Spiering

Onderzoek naar een mogelijk verblijf van Adolf Hitler en Eva Braun in Argentinie na hun ontsnapping uit Berlijn in 1945.

Recensie

In dit werk wordt de dood van Adolf Hitler en Eva Braun in de Berlijnse bunker in 1945, zoals algemeen door de geschiedschrijving aanvaard, betwijfeld. De bewijzen voor de zelfmoordtheorie houden geen stand, sinds in 2009 is gebleken dat het schedelfragment, dat de Russen als dat van Hitler bestempelden, afkomstig is van een vrouw. Daarnaast is de echtheid van de gebitsfragmenten van de nazistische leider even twijfelachtig. De vele bewijzen die er zijn, blijken een zeer wankele theorie te vormen voor wat algemeen wordt aangenomen. De bewijsvoering en de ontbrekende feiten rond de zelfdoding van Hitler en Eva Braun vormen echter niet het thema van dit boek. Het thema is het bewijzen van de stelling dat Braun en Hitler naar Argentinië zijn ontkomen en daar nog vele jaren verder hebben geleefd. Deze stelling wordt in dit boek gestaafd door getuigenverklaringen van meer dan twintig mensen. Een boeiend en vlot lezend boek, vol verrassingen. Met talrijke afbeeldingen in zwart-wit en eindnoten.

Specificaties

Nederlands | 9789090283340 | 437 pagina's

Titel Hitler overleefde in Argentinië
Auteur Abel Basti
Secundaire auteur Jan van Helsing ; Stefan Erdmann ; Martin Jan Spiering
Type materiaal Boek
Uitgave [Bussum] : MJVertaalservice.nl, [2014]
Overige gegevens 437 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Hitler überlebte in Argentinien. - Fichtenau : Amadeus Verlag, (c)2011
ISBN 9789090283340
PPN 383673194
Rubriekscode Duitsland 947.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hitler, Adolf; Argentinië
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Hitler