Het kleine draakje Kokosnoot en de wilde piraten
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot en de wilde piraten (2015)/ Ingo Siegner, vertaling [uit het Duits]: Siska Lernout ; algemene redactie: Catalina Steenkoop

Draakje Kokosnoot gaat samen met zijn vriendinnetje Matilda het stekelvarken op hun vlot op vakantie naar het Schildpaddeneiland. Maar dan zien ze de piratenboot van Jim de Verschrikkelijke naderen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Draakje Kokosnoot gaat samen met zijn vriendinnetje Matilda het stekelvarken op hun vlot op vakantie naar het Schildpaddeneiland. Maar als ze nog maar kort op weg zijn, zien ze de piratenboot van Jim de Verschrikkelijke naderen. Jim en zijn piraten nemen hen gevangen en ze worden opgesloten in het ruim en moeten het dek schrobben. Maar als er op het schip muiterij uitbreekt, worden ze samen met Jim overboord gezet en volgt er nog een spannend avontuur voordat ze weer veilig thuiskomen. Avontuurlijk en grappig verhaal met spanning, humor en natuurlijk een goede afloop. Verhaal in zeven hoofdstukken, voorzien van veel kleurrijke illustraties van wisselende grootte, die kinderen zullen aanspreken en het verhaal meerwaarde geven. Duidelijke letter met ruime bladspiegel. Veel dialoog en wat moeilijke woorden. Vierde boekje over Draakje Kokosnoot*. Leuk voorleesverhaal, waar met name jongens van zullen genieten. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen voor de betere lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059244368 | 71 pagina's

Titel Het kleine draakje Kokosnoot en de wilde piraten
Auteur Ingo Siegner
Secundaire auteur Siska Lernout ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2015
Overige gegevens 71 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Der kleine Drache Kokosnuss und die wilden Piraten. - München : cbj, (c)2008. - (Der kleine Drache Kokosnuss)
ISBN 9789059244368
PPN 394574842
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; Zeerovers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kleine draakje Kokosnoot
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ingo Siegner