Creatieve activiteiten van 5 minuten
Boek

Creatieve activiteiten van 5 minuten voor kinderen van 5 - 10 jaar ([2015])/ Gabi Scherzer, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Pierre Eggels ; foto's Gabi Scherzer

Stap voor stap, met kleurenfoto's, worden ideeën gegeven om zelf kunstwerken te maken met technieken van beroemde kunstenaars als Mondriaan, Keith Haring en Christo. Met achtergrondinformatie over deze kunstenaars en hun werk. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Creatieve activiteiten in de klas moeilijk en veel werk? Niet met deze uitgave! Dit praktijkboek bevat 25 lesideeën van minimaal vijf minuten waarin grafisch vormgeven, werken met kleuren, drukken, ruimtelijk werken, dramatisch vormgeven en het werken met visuele media aan bod komen. De aangeboden ideeën zijn leuk en gevarieerd; er wordt gewerkt met uiteenlopende gereedschappen, van traditionele tot moderne materialen. Suggesties worden telkens op dezelfde manier uitgewerkt: een beschrijving van de benodigde materialen en van de techniek, het in beeld brengen van de doelen, het stapsgewijs neerzetten van de werkwijze, een overzicht van eventuele varianten en een stukje - interessante en meestal goed te begrijpen - kunstgeschiedenis dat de activiteit in een groter geheel plaatst. Teksten en (stap voor stap) instructies worden ondersteund met heldere kleurenfoto's. Wil jij kunst leren beschouwen om vervolgens zelf kunst te kunnen maken? Dan is dit een handig ideeënboek om direct mee aan de slag te gaan! Zeer bruikbaar voor het werken met (groepjes) kinderen. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789088401244 | 128 pagina's

Titel Creatieve activiteiten van 5 minuten : voor kinderen van 5 - 10 jaar
Auteur Gabi Scherzer
Secundaire auteur Pierre Eggels
Type materiaal Boek
Uitgave [Katwijk] : Panta Rhei uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 128 pagina's - kleuren foto's - 24 cm
Annotatie Vertaling van: 5 Minuten Kreativität für Grundschulkinder. - München : Don Bosco Medien GmbH, (c)2013
ISBN 9789088401244
PPN 385897669
Rubriekscode 477
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beeldende vorming; Basisonderwijs ; Schilderen; Kinderen ; Beeldende kunst
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Beeldende vorming