De Gilles de la Tourette survivalgids
Boek

De Gilles de la Tourette survivalgids (maart 2015)/ Annick Beyers, Erik Buelens, met de medewerking van neuroloog dr. Chris van der Linden, kinderpsychiater dr. Pieter Hoekstra en de vzw Vlaamse Vereniging Gilles de la Tourette ; met illustraties van Josine van Schijndel

Naast uitleg over Gilles de la Tourette worden adviezen en tips gegeven, om hier goed mee om te leren gaan. Met stripachtige tekeningen in zwart-wit. Voor ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Deze gids geeft informatie over Gilles de la Tourette. De samenstellers richten zich op een brede doelgroep: kinderen, familie, leerkrachten en vrienden. Het belangrijkste thema voor de kinderen is zichzelf te helpen door Tourette te aanvaarden, waardoor ze een positieve kijk op zichzelf krijgen. Ook het leren omgaan met hun gedrag en tips daarvoor, krijgt veel aandacht. Wat de volwassenen betreft is vooral het begrip tonen van wezenlijk belang. In heldere taal weten de schrijfster en een psycholoog alle lezers dit duidelijk te maken. Ook de Vlaamse Vereniging Gilles de la Tourette onderschrijft het belang van dit boek. Moeilijke woorden helder uitgelegd, er worden websites en adressen bekendgemaakt en er is een lijst van educatieve films. Met stripachtige tekeningen in zwart-wit. Dit boek is een deel uit een serie waarin ook andere syndromen belicht worden, zoals autisme, depressie en ADHD. Voor ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462343436 | 168 pagina's

Titel De Gilles de la Tourette survivalgids
Auteur Annick Beyers
Secundaire auteur Erik Buelens ; Chris van der van der Linden ; Josine van Schijndel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Sint-Niklaas] : Abimo, maart 2015
Overige gegevens 168 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
ISBN 9789462343436
PPN 394099303
Rubriekscode 606.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Syndroom van Gilles de la Tourette
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gilles de la Tourette

Relaties/Serie

Survivalgidsen
Boek

Survivalgidsen (2007-...)

vol.
Uitgeleend