Jurassic world
DVD

Jurassic world ([2015])/ directed by Colin Trevorrow

Op een eiland is een groot toeristencomplex gerealiseerd met levende dinosaurussen. Dankzij genetische manipulatie is er ook een intelligent monster aanwezig, dat ontsnapt en overal dood en verderf zaait.Op een eiland is een groot toeristencomplex gerealiseerd met levende dinosaurussen. Dankzij genetische manipulatie is er ook een intelligent monster aanwezig, dat ontsnapt en overal dood en verderf zaait. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eindelijk is er de langverwachte opvolger van de Jurassic Park-films gemaakt onder regie van Colin Trevorrow. In dit actiespektakel is een nieuw prehistorisch pretpark aangelegd op het eiland voor de kust van Costa Rica waar duizenden bezoekers zich vermaken met vele soorten dino's. Daaronder bevindt zich een nieuw soort dat uit divers dino-DNA is samengesteld, de superintelligente en sterke Indominus Rex. Als deze uit zijn kooi ontsnapt, breekt de paniek uit en loopt iedereen gevaar. De dierentrainer (Chris Pratt) en de parkmanager Claire (Bryce Dallas Howard) gaan op zoek naar een oplossing en naar de twee neefjes van Claire. Wetenschappers vinden het jammer dat de dino's niet zijn aangepast aan de laatste wetenschappelijke inzichten. Bor Beekman (Volkskrant 11-6-'15) geeft 3 sterren. 'De dino's zijn niet meer zo baanbrekend als in 1993, maar minstens zo mooi. (...) Het actiespektakel Jurassic World zit vol referenties aan de eerdere Jurassic-films en de filmbelevenis an sich.' Marco Weijers (Telegraaf 11-6-'15) noemt het een '(...) opwindende achtbaanrit langs verbluffende effecten en fantastische decors. (...) Een betere popcornfilm is nauwelijks denkbaar.' Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083037116

Titel Jurassic world
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Colin Trevorrow ; Chris Pratt ; Bryce Dalles Howard
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Pictures Benelux, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (124 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Chris Pratt, Bryce Dalles Howard, Ty Simpkins, Nick Robinson. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 5053083037116
PPN 395400430
Genre avonturenroman - science-fiction
Thematrefwoord Dinosaurussen
Taal Engels