Waldemar Torenstra & Kon Kelei
Boek

Waldemar Torenstra & Kon Kelei een bijzondere vriendschap ([2015])/ geschreven door Frank Kromer, met een voorwoord van Marco Borsato

Dubbelportret van de Nederlandse acteur en de voormalige kindsoldaat uit Zuid-Sudan, die vriendschap met elkaar sloten en zich inzetten voor de bouw van een school in Zuid-Sudan.

Aanwezigheid

Recensie

Deze publicatie vormt een dubbel portret van voormalig kindsoldaat Kon Kelei en de Nederlandse acteur Waldemar Torenstra, geschreven door journalist Frank Kromer in samenwerking met Story Terrace. Kon Kelei wordt geboren in Zuid-Sudan. Al jong wordt hij meegevoerd naar een trainingskamp van de SPLA, het Zuid-Sudanese verzetsleger. Daar brengt hij een groot deel van zijn jeugd door. Na veel omzwervingen vlucht hij naar Nederland, studeert rechten en gaat voor War Child werken. Wanneer hij als figurant optreed in een televisieserie, ontmoet hij Waldemar Torenstra. Deze acteur groeide op in een antroposofisch gezin en verhuisde in zijn jeugd regelmatig. Het leven als kindsoldaat staat in schrijnend contrast tot een jeugd in Nederland. Dit boek vertelt hoe beide mannen opgroeien, hoe zij elkaar ontmoeten en vrienden worden, en hoe zij zich samen inzetten voor de bouw van een school in Zuid-Sudan. Het boek bevat een voorwoord van Marco Borsato en een beknopt overzicht van de recente geschiedenis van Zuid-Sudan.

Specificaties

Nederlands | 9789462970038 | 123 pagina's

Titel Waldemar Torenstra & Kon Kelei : een bijzondere vriendschap
Uniforme titel Waldemar Torenstra en Kon Kelei
Auteur Frank Kromer
Secundaire auteur Waldemar Torenstra ; Kon Kelei ; Marco Borsato
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij De Kring, [2015] - Amsterdam : Story Terrace
Overige gegevens 123 pagina's - illustraties - 23 cm
ISBN 9789462970038
PPN 394950887
Rubriekscode 418.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zuid-Sudan; Burgeroorlogen; Verhalen ; Zuid-Sudan; Onderwijs ; Vriendschap; Mannen; Verhalen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Vriendschap