Sofie Sanders: vriendschap, geloof en modeblunders!
Boek

Sofie Sanders: vriendschap, geloof en modeblunders! ([2015])/ Angie Spady, met illustraties van Channing Everidge ; vertaling [uit het Engels] Nelleke Scherpbier

Sofie (12) probeert zich staande te houden op school, waar haar creatieve modetalent niet altijd op de juiste waarde geschat wordt en waar ze gedwarsboomd wordt door de arrogante Miranda. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De 12-jarige Sofie Sanders probeert zich staande te houden op de middelbare school, waar haar creatieve talenten niet altijd op hun juiste waarde geschat worden en waar ze gedwarsboomd wordt door de arrogante Miranda. Thuis heeft ze meer op haar verlanglijstje staan dan haar ouders willen geven, en haar broertje en zijn irritante huisdier stellen haar geduld op de proef. Dankzij de steun van beste vriendin Lisa en haar vertrouwen op God kan ze alle uitdagingen aan. Christelijke versie van een populair genre onder meiden: het realistisch overkomende dagboekverhaal over de belevenissen van een modeontwerpster in spé. Het verhaal leest vlot, bevat de goede dosis humor en er is balans tussen serieuze belevenissen en gesprekken, hilarische voorvallen en relativerende gedachten. De uitgever typeert het boek als een graphic novel, maar de illustraties dienen vooral de tekst. De kledingontwerpen van Sofie zijn opvallend eenvoudig getekend. Verder komt een zendingsreis van enkele dagen naar Amerika vreemd over in een Nederlandse setting en een stinkdier als huisdier is iets té komisch. Geslaagd verhaal voor christelijke lezers vanaf ca. 10 jaar waarin de glitter en glamour van de wereld van de mode wordt gerelativeerd.

Specificaties

Nederlands | 9789026621482 | 299 pagina's

Titel Sofie Sanders: vriendschap, geloof en modeblunders!
Uniforme titel Vriendschap, geloof en modeblunders! Sofie Sanders
Auteur Angie Spady
Secundaire auteur Channing Everidge ; Nelleke Scherpbier
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Callenbach, [2015]
Overige gegevens 299 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Catie Conrad: Faith, friendship and fashion disasters! - Nashville,TN : B&H Publishing Group, (c)2014. - (The desperate diva diaries)
ISBN 9789026621482
PPN 39397555X
Thematrefwoord Mode ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dagboek van een modemeisje
Boek

Dagboek van een modemeisje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Angie Spady