Gun kinderen hun eigen label
Boek

Gun kinderen hun eigen label mijn kind is anders, wat nu? : voor alle ouders van bijzondere kinderen en speciaal voor mijn ouders, die er drie hebben opgevoed! ([2015])/ Liesbeth Hop

Aanwezigheid

Recensie

Het boek gaat over de begeleiding van kinderen die 'anders' zijn of 'anders' gevonden worden door de ouders en/of leerkrachten. De normering verandert met de tijd en de huidige tijd legt op dat kinderen gemeten en gewogen worden met behulp van Citotoetsen en door de standaardmaten voor ontwikkeling en sociaal gedrag. 'Uit de curve vallen' geeft veel onzekerheid bij ouders en kinderen. De auteur benadrukt de eigenheid van het kind en de acceptatie daarvan. Niet labelen als daar geen goede reden voor is; labels laten zich moeilijk verwijderen. Eigen kracht aanboren, goed blijven observeren en het eigen gevoel niet negeren is de boodschap. Handvatten geeft zij door methodieken aan te reiken, onder andere het kernkwadrantenmodel van Daniel Ofman en de aandachttraining van Jon Kabat-Zinn. De zwart-witfoto's van kinderen geven lucht aan het boek, de voorbeelden zijn verhelderend. De diepgang en grondigheid zijn een pré, maar vormen tegelijk ook de zwakte. Meer leer- dan handboek; voor ouders hierdoor misschien minder aantrekkelijk. Hop is leider van de campagne die onder dezelfde titel de media zoekt.

Specificaties

Nederlands | 9789021559414 | 231 pagina's

Titel Gun kinderen hun eigen label : mijn kind is anders, wat nu? : voor alle ouders van bijzondere kinderen en speciaal voor mijn ouders, die er drie hebben opgevoed!
Auteur Liesbeth Hop
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 231 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789021559414
PPN 395481015
Rubriekscode 467
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderen; Afwijkend gedrag; Diagnostiek; Kritiek
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Gedrag