Galileo voor kids
Boek

Galileo voor kids een boek boordevol weetjes en knutseltips voor jonge ruimteverkenners (september 2015)/ Frank van Ark, Geert Gratama, eindredactie en productie: Frank Noë Uitgever

Weet je waarom de lucht blauw is? En wil je graag een mobile maken van het zonnestelsel? Uitleg van ruim 17 proefjes om het heelal te verkennen. Tussendoor staat informatie. Met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Een zonnekijker maken van een schoenendoos, de inslag van een meteoriet nabootsen met een pak bloem en al knutselend uitzoeken hoe een raketmotor werkt, dat zijn drie van de zeventien doe-activiteiten die inzichtelijk maken hoe ver en groot de ruimte is. Benodigdheden zijn papier of karton en eenvoudige materialen uit de keukenla, plus passer en liniaal. Bij elk knutselproject staat thematische uitleg met sprekende vergelijkingen (bv. 'de zon knoeit' bij uitleg van protuberans) en goed gekozen details die aansluiten bij de ervaringswereld van kinderen. Alleen zijn de zinnen soms aan de lange kant. De overwegend pastelkleurige pagina's zijn overzichtelijk en speels vormgegeven met kaderteksten en stripachtige kleurentekeningen. Bij de stapsgewijze instructies staan genummerde illustraties. Het handelsexemplaar valt niet makkelijk open; voor het knutselen is een standaard nodig. In de inhoudsopgave (30 hoofdstukjes) is (jammer genoeg) niet gedifferentieerd naar beschrijving en doe-activiteit. Met achterin een top-10 van sterren en astronomen. In dezelfde opzet verscheen o.a. ook 'Einstein voor kids'*. Al met al een leuk, leerzaam boek om thuis of in de klas al doende de ruimte te verkennen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462501034 | 71 pagina's

Titel Galileo voor kids : een boek boordevol weetjes en knutseltips voor jonge ruimteverkenners
Auteur Frank van Ark
Instelling /Frank Noë Uitgever, Zutphen
Secundaire auteur Geert Gratama
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Baarn] : Forte Creatief, september 2015
Overige gegevens 71 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Frank van Ark en illustraties: Geert Gratama
ISBN 9789462501034
PPN 39282387X
Rubriekscode 551.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomie; Experimenten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten