Amerika voor Columbus
Boek

Amerika voor Columbus ([2015])/ Charlie Samuels , vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Gerard van de Garde ; illustraties: Matthew White en Mark Walker

Met welke uitvindingen en technieken brachten de Azeteken, Maya's en Inca's in de oudheid hun leven op een hoger peil? Met aandacht voor o.a. sterrenkunde, piramides en kalenders. Bevat een tijdlijn en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Al lang voordat Columbus Amerika ontdekte, woonden de Azteken, Maya's en Inca's in Midden-Amerika. Deze volkeren maakten gebruik van de verworvenheden van hun voorgangers de Olmeken en de Tolteken. Ze verbouwden gewassen, waarvoor terrassen werden aangelegd of eilandjes in moerassen en meren. Ook werden er trapvormige piramides en grote rotswoningen gebouwd. Via thema's als o.a. rotswoningen, vervoer, sterrenkunde en kalenders worden de Azteken, Maya's en Inca's met elkaar vergeleken. Op elke rechterpagina worden de belangrijkste feiten in een rood kader nog eens bij elkaar gezet. Achterin staan o.a. een tijdlijn, een woordenlijst met verklaring van de moeilijke woorden uit de tekst en een register. Kleurrijke en overzichtelijke lay-out waarin elk thema zijn eigen kleur heeft. Korte tekstblokken, deels in gekleurde kaders. Maakt deel uit van de serie 'Technologie in de oudheid'*. Het boek bevat mooie kleurenfoto's en -illustraties maar is niet echt overzichtelijk qua informatie. Dat komt door de constante vergelijking tussen de drie volkeren. Daardoor krijg je geen duidelijk inzicht in de geschiedenis en de tijdlijn van elk volk. De tijdlijn achterin het boek verhelpt dat probleem enigszins, maar niet voldoende. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753205 | 48 pagina's

Titel Amerika voor Columbus
Auteur Charlie Samuels
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Gerard van de Garde ; Matthew White
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Ancient Americas. - Brown Bear Books Group Ltd., (c)2015. - (Technology in the ancien world)
ISBN 9789461753205
PPN 392824000
Rubriekscode 670.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Technologie; Inheemse volken; Amerika (dubbelcontinent)
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Technologie

Relaties/Serie

Technologie in de oudheid
Boek

Technologie in de oudheid (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Charlie Samuels