De Grieken
Boek

De Grieken ([2015])/ Charlie Samuels, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Gerard van de Garde ; illustraties: Matthew White en Mark Walker

Met welke uitvindingen en technieken brachten de Grieken in de oudheid hun leven op een hoger peil? Met aandacht voor o.a. de beeldbouwkunst, Archimedes, vervoer en aardewerk. Bevat een tijdlijn en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 11/10/2024
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek TECHNOLOGIE SAMU

Recensie

Er wordt een beeld geschetst van de uitvindingen en technieken waarmee de Grieken meer dan tweeduizend jaar geleden hun leven op een hoger peil trachtten te brengen. Dit gebeurt met veel kleurentekeningen, -foto's en bijbehorende teksten. De Grieken beheersten het schrift, bouwden huizen en grote ingewikkelde tempels en maakten beelden. Zij bakten potten die zij fraai versierden en ontwierpen schepen en oorlogstuig. Zij probeerden hun kennis over sterrenkunde en geneeskunde te vergroten en ontwikkelden theorieën waardoor wetenschap en filosofie grote vorderingen maakten. De tekeningen in het boek zijn erg duidelijk en instructief doordat niet alleen de buitenkant van voorwerpen en gebouwen is afgebeeld, maar ook dwarsdoorsneden zijn toegevoegd. De informatie is verdeeld over 19 hoofdstukken of thema's. Bij elk thema is een inleidende tekst en en een apart blokje of kader waarin de feiten op een rij zijn gezet. Kleurrijke lay-out; elk thema heeft een andere heldere achtergrondkleur. Bevat een inhoudsopgave, tijdlijn, verklarende woordenlijst, register en tips voor websites. Maakt deel uit van de serie 'Technologie in de oudheid'*. Hoewel er veel boeken over de Griekse oudheid zijn verschenen, is dit een van de weinige die uitsluitend op de technologie ingaat. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753212 | 48 pagina's

Titel De Grieken
Auteur Charlie Samuels
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Gerard van de Garde ; Matthew White
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Ancient Greece. - Brown Bear Books Group Ltd., (c)2015. - (Technology in the ancien world)
ISBN 9789461753212
PPN 392824019
Rubriekscode 670.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Technologie; Griekse oudheid
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Technologie

Relaties/Serie

Technologie in de oudheid
Boek

Technologie in de oudheid (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Charlie Samuels