Ongelooflijk rwaar!
Boek

Ongelooflijk rwaar! onvoorstelbare ruimteweetjes ([2015])/ Govert Schilling

Zwarte gaten kun je zien, op de maan is geen geluid en op Venus regent het zwavelzuur. Verbaas je over vijftig weetjes tijdens een reis door de ruimte. Met ruimte- en eigentijdse illustraties in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zwarte gaten kun je zien. Op de maan is geen geluid. Op Venus regent het zwavelzuur. Dit zijn drie van de vijftig onderwerpen die wetenschapsjournalist Govert Schilling belicht in een aantrekkelijke verteltrant. De stap-voor-stapuitleg van (veelal) abstracte principes is helder (bv.: op de maan is geen lucht om te trillen, dus hoor je er niets). De verbinding tussen de beschreven verschijnselen en de ervaringswereld van jonge lezers levert sprekende vergelijkingen en voorbeelden op (zoals 'er zijn meer sterren in het heelal dan zandkorrels op aarde'; 'op Venus ben je om de andere dag jarig'; 'de zon slokt planeten op'). De meeste onderwerpen beslaan twee pagina's. De kleurenillustraties zijn een combinatie van (ruimte)foto's en eigentijdse humoristische beelden c.q. foto's met tekstballonnen. Overzichtelijke en kleurrijke lay-out. Dat je op de maan heel hoog kunt springen, weten kinderen wel, maar de meeste andere inderdaad ongelooflijke feiten zullen nieuw voor ze zijn. Omdat de hoofdstukjes op zichzelf staan, is zappen geen bezwaar. Dit tot de verbeelding sprekende boek brengt het verre heelal dichtbij voor kinderen én hun ouders. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021016610 | 95 pagina's

Titel Ongelooflijk rwaar! : onvoorstelbare ruimteweetjes
Uniforme titel Ongelooflijk waar!
Auteur Govert Schilling
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2015]
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Weergave van de titel op het omslag en op de titelpagina: Ongelooflijk rwaar!, met de letter r voor waar doorgekrast
ISBN 9789021016610
PPN 391543326
Rubriekscode 551.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Heelal; Wetenswaardigheden ; Astronomie; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Heelal